Strona główna Starachowicka Galeria Transportowa Opinie

Oceń stronę gtstar.cba.pl

Wyszukiwarka

Postprzez Benny » 09 Lut 2011, 12:30

Witam. Na poczatku gdy nie pamietałem dokładnego adresu strony gtstar.cba.pl próbowałem szukac jej w googlach i nic nie znajdowało. Teraz wyskakuja az 2 pozycje na 1 miejscu. Nie znam sie natym ale brawo :)
Benny

Re: Wyszukiwarka

Postprzez Voltanger » 09 Lut 2011, 17:02

Niestety Google to zmora dla webmasterów. Po zgłoszeniu strony do tej wyszukiwarki trzeba czekać od 2 do 4 tygodni na efekty. W tym przypadku strona pojawiła się w Google po 3 tyg, ale potem zniknęła na jakieś 2 tygodnie. Dopiero efektywne dodawanie danych i zdjęć przywróciło SGT do wyszukiwarki Google. Trochę danych:

Zapytanie Średnia Pozycja
MZK Starachowice 15 (tutaj się to zmienia między 8-15)
gtstar 1
Starachowicka Galeria Transportowa 1
MKS Skarżysko 8
Galeria Transportowa 4 (wydawało się, że będzie z tego sporo odwiedzin, ale zapytanie okazało się mało popularne :( )

Dane z narzędzi dla webmasterów Google

Walczę o lepszą pozycję dla zapytania MZK Starachowice i by link do gtstar pojawiał się przy zapytaniu PKS Starachowice (na pierwszej stronie Google). Potem znowu spróbuje z hasłem MPK Ostrowiec, ostatnio dodałem parę zdjęć, więc coś może się ruszy.
Voltanger
Administrator

Postprzez Benny » 15 Lut 2011, 21:21

Drążąc temat moze mógłbyś cos zarobic na tej stronie. Chodzi mi o reklamy nawet jakichś lokalnych firm, bo jednak niezłą prace odwaliles tworząc tą strone. Liczba odsłon chyba stale rośnie?
Benny

Postprzez Voltanger » 17 Lut 2011, 21:32

cba.pl pozwala na zamieszczanie reklam. Najprościej to zrobić przed adtilly lub google adsense ale jeszcze zbyt mało odwiedzin. Z takich reklam może z 50 gr dziennie bym zarobił. Na początku lutego założyłem statystyki Stat4U i już zliczyło 4650 wejść w tym 3205 ze Starachowic. Liczba odwiedzin stale rośnie. W tym miesiącu spodziewam się kolejnego rekordu odwiedzin. Na pewno w wejściach pomagają też linki z forum st-ce.pl i ogólnopolskiego forum komunikacyjnego (ktoś dodał link do zdjęć z Mercedesami).
Voltanger
Administrator

Wróć do Opinie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość