Strona główna Starachowicka Galeria Transportowa Imprezy

Dyskusja na temat imprez

Jelczem 120M przez Starachowice i okolice.

Postprzez Voltanger » 08 Kwi 2018, 21:13

Ostatnimi czasy pojawiają się głosy o szybkim wycofaniu wszystkich Jelczy 120M w Starachowicach jeszcze tego roku. Patryk namawia mnie żebym zajął się organizacją imprezy zanim będzie już na to za późno. W nowym tygodniu zamierzam się wybrać do MZK i ustalić wszystko. Jedno jest pewne. Wszystko musi być zapięte na ostatni guzik. Ważne jest by panowała dobra organizacja i mieliśmy jakiś plan działania, trasę itp. Jeśli chcemy żeby na imprezę zjechało się trochę osób by zbić cenę do normalnej wartości to trzeba jeszcze sprawdzić jak z dojazdem do Starachowic z większych miast z pomocą transportu zbiorowego i czy w czasie kiedy chcemy organizować imprezę nie ma jakiś innych przejazdów specjalnych czy wyjazdów na zloty. Nie będziemy robić dodatkowej konkurencji. Robi się coraz cieplej i ciężko o dobry termin. Jeśli chodzi o tabor to chcę wynająć jakiś pojazd w malowaniu żółto-niebieskim. W grę wchodzi #28, #29 lub #33. Jak tylko ustalę wstępną trasę to dodam ją w poście poniżej. Możecie też podsuwać swoje pomysły. Aktualnie impreza nie odbędzie się wcześniej niż na początku maja, a bardziej prawdopodobne że dopiero w połowie lub pod koniec.
Voltanger
Administrator

Re: Jelczem 120M przez Starachowice i okolice.

Postprzez Voltanger » 11 Kwi 2018, 22:27

Wybrałem się z Arkiem do MZK na wstępne rozmowy dotyczące imprezy.

Co się dowiedziałem:

-1h wynajmu kosztuje 216zł razem z podatkiem
-Nie można jechać dalej niż 50km od Starachowic
-Nie można jeździć drogami wyposażonymi w bramki viaTOLL (n.p S7)

Dla przykładu podaje ile by wyszło na osobę przy wynajmie autobusu na 7 godzin przy zapełnieniu pojazdu 30 osób. 50.40zł czyli sporo. Doradzono nam kontakt z prezydentem miasta, żeby były szanse na jakieś zniżki. Ciężko będzie w mieście gdzie nic sensownego bez przesiadki nie dojeżdża rano n.p z Warszawy zapełnić pojazd nawet na 15-20 osób, ale będziemy próbować.
Voltanger
Administrator

Wróć do Imprezy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości