W dniach 22-23.08.2015 w Radomiu na lotnisku wojskowym Sadków odbędą się pokazy lotnicze AIRSHOW 2015. Wybiera się ktoś?
Otwarcie bram każdego dnia imprezy odbędzie się o godzinie 09:00 a zakończenie o 19:00. Cena za wstęp: 40zł bilet normalny i 30 zł ulgowy (strefa widza). Do niedawna sprzedawano także bilety na specjalną podwyższaną trybunę (głównie dla spotterów z dobrej klasy aparatami). Myślę, że w tym roku można spodziewać się ogromnej frekwencji. Od września na lotnisku loty rozpoczynają dwie linie lotnicze i możliwe, że to ostatnie pokazy w Radomiu.
Nie planuje obecnie jechać na pokazy. Bilet + dojazd + przygotowanie kosztowałoby mnie ponad 100zł. Moje plany się mogą jednak zmienić.
W internecie dowiedziałem się, że na samym airshow strefa widza ze względów bezpieczeństwa zlokalizowana jest daleko od miejsca pokazów akrobacyjnych. Ludzie polecają przyjechać w czwartek lub piątek przed pokazami obok lotniska i wtedy można z bliska zobaczyć loty treningowe i przygotowania do AIRSHOW. Podobno dużo lepsze odczucia niż za biletowane wejście do strefy widza. Chyba się skuszę. Jak ktoś się wybiera to pisać.
Program AIRSHOW 2015: PROGRAM
Zakaz wnoszenia napojów na teren pokazów. Na miejscu dostępna będzie bezpłatna woda.
Bilety na fototrybunę są ważne przez 4 dni, więc to jest dowód na to, że treningi przed pokazami odbędą się.
Radom jeszcze planuje odwiedzić we wrześniu na inaugurację lotów pasażerskich z lotniska Sadków.