przez Voltanger » 08 Maj 2019, 17:34
Problem częściowo został rozwiązany
Od około 21-22 kwietnia baza danych przestała przyjmować nowe dane. Nie działało dodanie treści n.p zdjęć, komentarzy. Można było za to normalnie przeglądać stronę, logować się. Działało też edytowanie zdjęć oraz forum (łącznie z dodawaniem nowych postów).
Jako, że nie mogłem sobie poradzić z problemem (grzebałem w kodzie strony i zmieniłem sposób logowania się do bazy danych oraz sposób dodawania treści do bazy) i nic to nie dało to zgłosiłem problem na forum hostingu (cba.pl) w dniu 27 kwietnia. Inne osoby także zgłaszały podobny problem z działaniem bazy danych (nie działały niektóre tzw. CMS związane z forum). Jako, że nastała majówka i nie było mnie kilka dni w domu nie miałem czasu zająć się dalej problemem. Dopiero dzisiaj sprawdziłem tzw. kody błędów wychodzące z bazy danych w przypadku wystąpienia problemów. Ku mojemu zdziwieniu nie pojawił się żaden kod błędu i jednocześnie okazało się, że strona działa już normalnie. Uznaje więc, że błąd występował na hostingu cba.pl, a nie w kodzie strony. Problem uznaje za częściowo rozwiązany. Niestety raczej się nie dowiem w czym leżał problem.
Co działa?
-dodawanie zdjęć (zazwyczaj działa)
-dodanie komentarzy (testowane, działa)
-baza z modelami pojazdów/przewoźnikami/miastami