Strona główna Starachowicka Galeria Transportowa Informacje

Informacje na temat strony gtstar.cba.pl.

Problem z bazą danych

Postprzez Voltanger » 23 Kwi 2019, 23:40

Na stronie zaczął występować problem z bazą danych. Można z niej wyciągać informacje, więc zdjęcia, komentarze itp się wyświetlają prawidłowo, ale nie działa dodawanie nowych treści, więc do czasu naprawienia tego problemu nie można wgrywać nowych zdjęć, pisać komentarzy itd.
Voltanger
Administrator

Re: Problem z bazą danych

Postprzez Voltanger » 08 Maj 2019, 17:34

Problem częściowo został rozwiązany

Od około 21-22 kwietnia baza danych przestała przyjmować nowe dane. Nie działało dodanie treści n.p zdjęć, komentarzy. Można było za to normalnie przeglądać stronę, logować się. Działało też edytowanie zdjęć oraz forum (łącznie z dodawaniem nowych postów).

Jako, że nie mogłem sobie poradzić z problemem (grzebałem w kodzie strony i zmieniłem sposób logowania się do bazy danych oraz sposób dodawania treści do bazy) i nic to nie dało to zgłosiłem problem na forum hostingu (cba.pl) w dniu 27 kwietnia. Inne osoby także zgłaszały podobny problem z działaniem bazy danych (nie działały niektóre tzw. CMS związane z forum). Jako, że nastała majówka i nie było mnie kilka dni w domu nie miałem czasu zająć się dalej problemem. Dopiero dzisiaj sprawdziłem tzw. kody błędów wychodzące z bazy danych w przypadku wystąpienia problemów. Ku mojemu zdziwieniu nie pojawił się żaden kod błędu i jednocześnie okazało się, że strona działa już normalnie. Uznaje więc, że błąd występował na hostingu cba.pl, a nie w kodzie strony. Problem uznaje za częściowo rozwiązany. Niestety raczej się nie dowiem w czym leżał problem.

Co działa?
-dodawanie zdjęć (zazwyczaj działa)
-dodanie komentarzy (testowane, działa)
-baza z modelami pojazdów/przewoźnikami/miastami
Voltanger
Administrator

Re: Problem z bazą danych

Postprzez Voltanger » 15 Paź 2019, 00:22

Z powodu problemów z bazą danych nowe zdjęcia nie będą się ukazywać do odwołania. W tym czasie zapraszam na powstającą stronę o transporcie zbiorowym w Polsce:
http://www.transport-zbiorowy.pl
Voltanger
Administrator

Wróć do Informacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość