Strona główna Starachowicka Galeria Transportowa Imprezy

Dyskusja na temat imprez

Jesteś zainteresowany imprezą MIGiem?

Ankieta zakończyła się 29 Lis 2012, 23:17

Chcę uczestniczyć w imprezie i być organizatorem
0
Brak głosów
Chcę uczestniczyć w imprezie
1
100%
Nie jestem zainteresowany imprezą
0
Brak głosów

Razem głosów : 1

Impreza MIGiem

Postprzez Voltanger » 08 Lis 2012, 23:17

Nadchodzi powoli koniec eksploatacji najstarszych autobusów w MZK Starachowice: Jelczy M11, Jelczy PR110M i Autosanów H9-35. Nie jest jeszcze powiedziane, że te pojazdy czeka kasacja, gdyż wprowadzenie nowego schematu linii nie oznacza, że zostanie na dłuższy czas.
Możliwe, że MZK powróci do starego schematu, który wymaga ponad 30 autobusów. Nie chcę jednak ryzykować i proponuje imprezę jednym ze sprawnych Jelczy M11 n.p #60. Dlaczego akurat Jelczem M11? Każdy starszy autobus MZK Starachowice przeszedł już jakieś większe naprawy przez które stracił pierwotny wygląd. W przypadku Jelczy M11 są to tylko tylne ściany i nadkola, w Autosanach mocno zmieniono wygląd, zastąpiono okrągłą tylną ścianę kwadratową. A ostatni Jelcz PR110M po NG dostał plastikowy wygląd.

Mój wybór padł na Jelcza M11 #60. Jako jedyny z Migów jeździ bez reklamy. Oczywiście wybór należy także do was. Autosanem H9-35 lub Jelczem PR110M impreza może być także udana. Potrzebuję jednak jedną osobę jako organizatora lub współorganizatora imprezy. Oczywiście jeśli taka osoba się znajdzie pomogę jej w organizacji. Do tego tematu dołączam ankietę.

Trasa powinna prowadzić po śladach dawnych linii.
Najlepiej odwiedzić takie miejsca jak:
-Składowa
-Myśliwska
-Kopalniana 1/Kopalniana 2
-Żeromskiego
-Tychów Nowy
-Marcinków
-Lipie
-Rataje
-Brody
-Osiny
-Dziurów

Proponowany termin
1 grudnia (sobota) lub kolejna sobota

Czekam na wasze pytania i propozycje. Zapraszam do wypełnienie ankiety
Voltanger
Administrator

Re: Impreza MIGiem

Postprzez Benny » 09 Lis 2012, 18:57

Przyznam iż obserwując phototrans.eu również myślałem o oragnizacji tego typu imprezy w Starachowicach. Myślę żę prezes Kateusz chętnie wyraziłby zgodę na coś takiego. Imprezę trzebaby rozpropagować na forach branżowych oraz na phototrans.eu Wydaje mi się że 1 grudnia to zbyt bliski termin. Jeśli chodzi o trasę to wg mnie przydałby się wątek dawnych zakładów Star i wjazd na teren strefy. Z tym kojarzą się Starachowice potencjalnym odwiedzającym, wieć trzeba to też ująć. Ja najchętniej przejechałbym się Autosanem, szkoda że je pomalowali graffiti i zmienili tył.
Benny

Re: Impreza MIGiem

Postprzez Patryk » 10 Lis 2012, 17:55

Mi dzisiaj pani dyspozytorka powiedziała że da się taką imprezę załatwić.
Patryk

Wróć do Imprezy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości