Strona główna Starachowicka Galeria Transportowa Informacje

Informacje na temat strony gtstar.cba.pl.

Lista taboru obsługującą daną linie

Postprzez Voltanger » 11 Cze 2011, 16:02

Czas zrobić listę z pojazdami obsługującymi linie. Doradzcie jak to ma wyglądać.
1. Ile jest maksymalnie brygad.?
2. Czy dzieli się je na poranne i popołudniowe?
3. Kto jest zainteresowany taką listą (przeglądający i dodający)?

Dodam, że mam problem z dodaniem zdjęć z aparatu na komputer, więc nie będę narazie dodawać fotografii.
Voltanger
Administrator

Re: Lista taboru obsługującą daną linie

Postprzez Paweł » 14 Cze 2011, 16:50

To ja napiszę co wiem w tym temacie.
Co do pytania nr 2: nie ma takiego podziału. Wszystkie brygady zaczynają pracę od rana (jest jeden wyjątek, o którym napiszę na końcu).
Ogólnie brygady dzielą się na 2 grupy: całodzienne i bisowe. Całodzienne zazwyczaj obsadza dwóch kierowców którzy zmieniają się w połowie dniówki (są wyjątki gdzie jeździ jeden kierowca, ale kończy wcześniej - juz po południu). Natomiast bisowe polegaja na tym, że szofer robi kilka kursów w porannym szczycie, potem ma parę godzin przerwy i w szczycie popołudniowym znów robi kilka kursów. Jest jeszcze jedna, nietypowa brygada zwana PILOT. Pilot odwozi kierowców z nocnej zmiany i przywozi na poranną, ale w międzyczasie wykonuje też kilka kursów liniowych. Z grubsza to tyle.
Paweł

Postprzez Benny » 23 Cze 2011, 12:26

Jesli chodzi o brygade PILOT to siedzac sobie kiedyś przy stoliku w Rzymie, popijając .. oranżadę nagle zobaczyl jak zapieprza MIG, a bylo koło północy. Zdziwilem się bo raczej mało wypiłem, żeby widzieć nocne kursy w Starachowicach, ale dopiero kumpel mi powiedzial ze to taka odwozówka kierowców.
Benny

Postprzez Voltanger » 23 Cze 2011, 13:35

Ten PILOT rano dwa razy jeździ przez Majówkę w godz. porannych. O 4:15 i jeszcze chyba wcześniej raz. Wiem, że na pewno jedzie przez AK i skręca w Mrozowskiego a potem w Majówkę.
Voltanger
Administrator

Wróć do Informacje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości