Strona główna PKS Starachowice Trasy

Trasy obsługiwane przez PKS Starachowice

JASIENIEC - MAZIARZE/MZK II/

Postprzez Benny » 26 Cze 2013, 20:33

Z racji, iż temat MZK Starachowice na terenie miasta jest już dosyc nudny, będę wrzucał na forum ciekawe miejsca, gdzie dociera PKS Starachowice, Na poczatek Jasieniec Maziarze. Zainteresował mnie fakt, że w nazwie przystanka jest MZK. W takim razie jeździł tam jakiś autobus podmiejski MZK?

Obecnie jeżdzątam kursy na trasie: Iłża - Jasieniec, Iłża - Małyszyn, Starachowice-Iłża, Starachowice-Seredzice

Link: http://web.pks-starachowice.pl/tabliczki_przystankowe.php
Benny

Re: JASIENIEC - MAZIARZE/MZK II/

Postprzez Voltanger » 27 Cze 2013, 02:42

Voltanger
Administrator

Postprzez Paweł » 27 Cze 2013, 10:16

Oczywiście, że jeździł! I to jeszcze na początku tego wieku. Wtedy '14' była dosyć ważną linią podmiejską, miała brygadę całodzienną i bisową, i jakaś połowa wszystkich kursów była przedłużona do Jasieńca Maziarze. Pętla jest bardzo klimatyczna, znajduje się pod samym lasem.

Ten schemat, który podał Marcin jest fajny, ale nie uwzględnia tak uwielbianej przez Benny'ego wariantologii, dlatego widnieje na nim sam "Jasieniec".
Paweł

Postprzez Benny » 28 Cze 2013, 18:23

Hehe wiedziałem, że mogę na ciebie Pawle liczyć. Miejscowość Jasieniec Maziarze zwróciła moją uwagę ze względu na fakt, iz aby się do niej dostać, trzeba odbić od głównej trasy. Fajne są takie wioski, tam chyba jest asfalt taki, że autobus z osobówką miną się z małym problemem.
Benny

Postprzez Paweł » 02 Lip 2013, 10:22

Racja, asfalt wąski i miejsce klimatyczne. W zimę musiało tam być ciekawie jak M11 zaczynała pierwszy kurs z Maziarzy o piątej rano. Chociaż kiedyś MZK miało kilka swoich Starów-piaskarek, które pewnie służyły m.in. po to, żeby o godzinie 4-5 rano udrożnić trudno dostępne miejsca jak właśnie Jasieniec Maziarze, Mirzec Poddąbrowa, czy Tychów Nowy.
Paweł

Wróć do Trasy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości