Strona główna PKS Starachowice Inne

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii związanych z PKS Starachowice

Baza PKS Starachowice

Postprzez Voltanger » 07 Sie 2011, 15:42

Co sądzicie o zajezdni PKS Starachowice. Macie tutaj zdjęcie zrobione z ulicy Smugowej: http://imageshack.us/photo/my-images/705/bazapks.jpg/
Voltanger
Administrator

Re: Baza PKS Starachowice

Postprzez Patryk » 21 Sie 2011, 16:55

Czy pamięta ktoś że dawna baza PKS-u była na Piłsudskiego koło gazowni.

EDIT: Piszę się Piłsudskiego. Poprawiam za ciebie.
Patryk

Re: Baza PKS Starachowice

Postprzez gniot88 » 18 Lut 2014, 19:09

Fotografia widzę wykonana na lewo od numeru 34. Mieszkając kilka lat w tych okolicach można było zaobserwować wiele ciekawych rzeczy. Pamiętam przynajmniej jeden przypadek(koniec lat 90.), że plac został wykorzystany jako lądowisko dla helikoptera(albo Policja, albo Pogotowie). Wtedy też plac pełen był ciekawszych wozów. Zawsze dziwiło mnie, dlaczego większość Jelczy(bodaj L11) nie miała szyb w tylnej ścianie. Wrażenie też robiły dokonywane tam kasacje(jeszcze parę lat temu)- w jednym miejscu stały wybebeszone kadłubki, gdzie indziej silniki, skrzynie biegów, za halami stosy siedzeń, szyb. Nie wiem czy to moja schiza, ale wydaje mi się, że przed laty stał na wysokości hal jakiś dziwny autobus(na pewno nie Jelcz, Autosan, jakiś nietypowy). To była albo długa kasacja, albo wykorzystywano go do ćwiczeń(?).
gniot88

Wróć do Inne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości