Strona główna MZK Starachowice Linie

Dyskusja na temat linii miejskich, podmiejskich, sezonowych i specjalnych obsługiwanych przez MZK Starachowice

Frekwencja na liniach

Postprzez Voltanger » 24 Lis 2015, 01:41

Temat stworzony by podawać ile ludzi jeździ na kursach różnych linii.

Ja wczoraj musiałem skorzystać z usług MZK. Jechałem liniami:

29 o godzinie 21:19 z Majówki do przystanku Iłżecka Cmentarz: frekwencja na przystanku Iłżecka Cmentarz: 15 osób. Od Majówki jechało 7 osób (na Majówce wsiadło 3 osoby). Potem na prawie każdym przystanku wsiadła 1-2 osoby (wyjątek to przystanek Kościelna obok masztu telewizyjnego, gdzie nie wsiadał nikt oraz przystanek Kościelna Rampa (skrzyżowanie z ul. Słoneczną), gdzie wsiadły 3 osoby.
Wysiadłem na Iłżeckiej, gdzie wsiadła jeszcze 1 osoba. Na tym kursie jechał MAN #17 ("Czołg").

Widziałem też jadące w kierunku Constaru 18 (ok. 15 osób) i 10 (całe dwie dusze).

Wracałem linią 18 z Iłżeckiej Cmentarz (godzina 21:40). Wysiadłem na przystanku Armii Krajowej ZURT (naprzeciwko Komendy Straży Pożarnej). Jechało ok. 15 osób. Większość ludzi nie wsiadała do autobusu, bo czekała na linie 21 do Bema. Pasażerowie osiemnastki wracali chyba z Constaru. Na 18 jechał trupiasty Jelcz 120M #25. Tylne drzwi sie blokowały i bardzo wolno zamykały. Kabina zamknięta całkowicie.

Później jeszcze widziałem MANA #17 na 29 jak jechał ul. Majówka w kierunku Bema. Od tego przystanku już nie jechał nikt. Parę osób wysiadło chyba na Majówce. Potem mijałem się z 17 autem na 1 Maja. Możliwe, że ktoś jechał jeszcze na Bema i wsiadł na Mrozowskiego, Partyzantów czy 3 Maja.
Voltanger
Administrator

Re: Frekwencja na liniach

Postprzez Voltanger » 27 Lis 2015, 02:26

26 listopada 2015r. jechałem linią 17 od przystanku Majówka (18:00) do Kościelnej Rampa (skrzyżowanie z ul. Żeromskiego).

Frekwencja w pojeździe Mercedes Conecto LF #72 wyniosła 15 osób (przystanek Leśna SP11/Gimnazjum 3).
Na przystanku Kościelna Rampa wysiadło 11 osób (wszystkie) i wsiadła jedna.
Voltanger
Administrator

Wróć do Linie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość